vrijdag 20 april 2012

Een drieling voor koe Esther


Bert en Winand Geurts (opa van Simon Souverijns - K3) van boerderij de Lafelderberg uit Hees hebben er sinds kort drie kalfjes bij. Op zich niet zo speciaal, ware het niet dat het om een drieling gaat. Vader Winand, die sedert enkele jaren met pensioen is, zag al enkele duizenden kalveren geboren worden maar deze drieling is een unicum.
Op 25 januari werden de dieren geboren in de stalen van de familie Geurts-Thevissen. Dat het een drieling ging worden, kon niemand vermoeden. "We hadden wel gemerkt dat de moederkoe Esther dik was", aldus Bert Geurts, "maar dat het een meerling zou worden, wisten we niet."
Ook veearts Koen Van Den Noortgate had dit in zijn carrière nog nooit meegemaakt. Al gauw was het voor de veearts bij het begin van de bevalling met keizersnede duidelijk dat het over twee kalveren ging. Toen Bert Geurts echter polste of er misschien nog een kalf op komst was, moest de veearts in eerste instantie lachen maar al gauw bleek dat het wel degelijk ging om een drieling.
De drie kalveren, dochters van Esther van de Lafelderberg en stier Manitou kregen de namen Jana, Jada en Janina. Zowel de moeder als de kalfjes stellen het goed. INGESTUURD DOOR STEVE SOUVERIJNS naar HBVL