vrijdag 4 mei 2012

Verkeersweek




De kinderen van De Wilg leren het hele jaar door hoe ze veilig te voet of met de fiets naar school kunnen komen. Tijdens de verkeersweek van maandag 7 mei tot vrijdag 11 mei willen we hier graag wat extra aandacht aan geven. We hebben dan ook een aantal activiteiten voorzien voor onze kleuters en onze leerlingen zodat ze op een veilige en leuke manier kunnen oefenen. We doen dit samen met de Politie van Bilzen en met de steun van de Provincie Limburg.
Op maandag 7 mei, dinsdag 8 mei en woensdag 9 mei 2012 wordt het kerkplein omgetoverd tot een verkeerspark. Op woensdag 9 mei is het bovendien autoluwe dag. Dat betekent dat er die dag geen auto’s in de Schoolstraat zullen rijden (behalve plaatselijk verkeer). De straat wordt voor één dag een speel- en fietsstraat. ’ s Ochtends organiseren we een fietspooling. Om 11u50 sluiten we de dag af met een fietsbelconcert!

Eerste communie

Op zondag 29 april was het zover. Onze leerlingen van het eerste leerjaar mochten voor de eerste keer bijzitten aan de tafel van Jezus. Wat zagen ze er stralend uit! En wat deden ze het goed: voorlezen, uit volle borst zingen, ingetogen bidden, de gaven aanbrengen,... Ouders, familieleden, vrienden en parochianen konden echt genieten van hun kinderen tijdens deze fijne viering in de prachtig versierde kerk. Ook de meters en peters van het zesde leerjaar waren gekomen om mee te vieren met hun mete- en petekindje. Op de foto zitten ze samen naar het verhaal van de schepping te luisteren dat voorgelezen werd door juf Liesbeth en juf Bianca. Hartverwarmend!
Bedankt aan iedereen die voor deze mooie viering heeft gezorgd!