dinsdag 8 januari 2013

Astro-nieuws

Na een verkwikkende nacht (voor de kinderen in elk geval) en een lekker ontbijt zijn we er vandaag helemaal ingevlogen. Alle sport-, spel-en leeractiviteiten waren super geslaagd. We hebben gefietst, met een raketbal en een parachute gespeeld,... en hebben aan muurklimmen gedaan. Ook het Europlanetarium had schitterende dingen gepland: weer een leuke film en workshop in de Cosmodrome voor 3 en 4. 1 en 2 hebben een heuse raket gebouwd en ook gelanceerd. Spectaculair, geloof ons. We braken alle hoogte- en afstandsrecords! Sommige raketten "ontploften" of eindigden in de bomen, maar dat zijn de gevaren van de ruimtereizen natuurlijk. Omdat we nog niet moe waren, hebben we buiten nog wat verder gespeeld. Na een lekker avondmaal  zijn we met onze geknutselde dwaallichtjes op tocht gegaan in het donker. De wind speelde ons wat parten en had het op onze vlammetjes gemunt. Toch zag het er echt feeĆ«riek uit! Na wat liedjes (o.a. voor onze jarigen) was het tijd om ons wat te wassen en te gaan slapen. Dankzij deze drukke dag zijn we dan ook blij te kunnen melden dat het overal rustig en stil is in de kamers.
Morgenvroeg gaan we na het ontbijt nog samen spelen en kijken of we ons astronauten diploma hebben verdiend. Spannend! Maar nog spannender misschien is of we alles terug in de koffers zullen krijgen!
Het was echt een leuke reis, met veel tijd om elkaar op heel wat verschillende manieren beter te leren kennen. Binnenkort zorgen we ook voor wat foto's zodat jullie beelden hebben bij de verhalen van de kinderen.We zullen allemaal er in elk geval heel wat fijne herinneringen aan over houden!

Tot morgen!