donderdag 14 november 2013

Een heerlijk soep-voorstel!

Vanuit onze klas kwam er een heerlijk voorstel!

Wat zouden we ervan vinden als onze mama's (of papa's, oma's, opa's, ...) om beurt een keer in de week soep voor ons zouden maken om 's middags bij de boterhammetjes te eten? Alle kinderen waren hiervoor wel te vinden! 'Oh ja' en 'heerlijk' waren maar enkele van de vele uitroepen.
Dus vroegen we of ook onze ouders voor dit idee te vinden waren.
En ja hoor, heel wat enthousiaste reacties!

En zo mocht Fien vandaag starten! Het voorstel kwam immers van haar. We kregen lekkere courgettensoep. (mama, dat recept mag je mij ook eens doorgeven...) Van Carolijn kwam een spontane reactie: "Juf, ik heb eerst maar één lepel gevraagd omdat ik niet wist of ik het zou lusten. Krijg ik alsjeblieft nog meer?"  Heerlijk toch!

Morgen verdelen we onze soepkalender. Zo weet elke deelnemende mama of papa wanneer ze aan de beurt zijn om soep te maken. De week wordt vooraf bepaald, de dag kiezen de ouders zoals het voor hen uitkomt. Onze planning is al vol tot februari! En wij maar gezond smullen!

Hartelijk dank aan allen.

Meer foto's vind je hier

Verkeer: hoe meer...hoe minder (of omgekeerd)


De leerlingen van het 5e leerjaar hebben gezocht naar de oorzaken en gevolgen van het drukke verkeer. En wat was het resultaat? Dat alles met elkaar in relatie staat. Dat alles met elkaar is verbonden. Dat zie je duidelijk op onderstaande foto.

Een eigen voorbeeldje voor onze school? Hoe meer voetgangers en fietsers in de Schoolstraat, hoe minder plaats voor de auto's. Hoe minder auto's in de Schoolstraat, hoe meer veiligheid voor de voetgangers en fietsers. Doen, dus!