maandag 13 oktober 2014

Herfstwandeling 3e en 6e leerjaar

Vandaag zijn het 3e en 6e leerjaar op herfstwandeling geweest.
Ondanks de sombere weersvoorspellingen, trokken we de stoute (wandel-)schoenen aan en vertrokken vol goede moed richting Bokrijk.
Daar aangekomen haalden we de landkaart boven met verschillende  reeds uitgestippelde wandelroutes.
Welke kleuren zullen we volgen? Hoe kun je de kaart ‘lezen’? En hoe kun je het vergelijken met de werkelijkheid?

Wie het er nog moeilijk mee heeft, kan altijd terecht bij het 6e lj: wij zijn er ondertussen al héél bedreven in!
Na het ontcijferen van de kaart konden we op weg. Eerste halte: de grote visvijver.
We zagen er onder andere een zwaan, eendjes, kikkervisjes aan de waterkant en een mooie reiger in de verte.
Een ‘toevallige’ wafel die in het water belandde, lokte een grote koikarper naar de oppervlakte.
Onderweg zijn we veel mensen tegengekomen met hetzelfde idee om op deze dag van de schitterende natuur te genieten. We zeiden ze allemaal vriendelijk goedendag. De vrolijke zon zette ondertussen de gekleurde bladeren overal in een warme gouden gloed. Geen wonder dat na een half uur de eerste truien al uit gingen.
Onderweg hebben we veel paddenstoelen gezien, foto’s genomen… De tocht verliep sneller dan we dachten. In een mum van tijd waren we al bij de kinderboerderij. We zagen allerlei soorten dieren, konden spelen in de speeltuin, van het zonnetje genieten en kastanjes rapen en knabbelen. Zelfs de boterhammetjes smaakten eens zo lekker!
Ook de geitjes leken er zin in te hebben, want ze waren zomaar uit hun wei gekomen om ons te volgen. Aangezien we zo’n natuurliefhebbers zijn, hebben we niet alleen te geitjes weten te vangen, maar ook een mooie groene kikker. Uiteraard hebben we die na een tijdje van bewonderen weer vrijgelaten bij zijn vriendjes in de natuur.
Op de terugweg zagen we ook nog vele diere, we hadden er ‘extra oog’ voor gekregen J: Kikkers, naaktslakken, wormen en ja, zelfs (dode) visjes langs de baan. Volgens sommigen waren er ook nog gorilla’s en anaconda’s te zien (nee, ik noem geen namen). Maar deze kinderen zullen gewoon over een heel gezonde portie fantasie beschikken!
De terugweg verliep iets trager door de vermoeide benen, maar toen we eens aan de grote speeltuin aankwamen, verdween alle vermoeidheid plots als sneeuw voor de zon!
Al met al hebben we nog ruim een uur kunnen spelen.
Het was een zéér geslaagde dag! Mogen we morgen weer???

Hier vind je de foto's. 

Herfstwandeling 2e leerjaar

Het was een mooie herfstdag, afgelopen vrijdag. Het ideale moment om de zwemles in De Kimpel, te combineren met een wandeling in de bosrijke omgeving van de Katteberg. De leerlingen van het tweede leerjaar van juf Marijke, juf Marita en meester Pieter genoten van deze mooie dag.
Foto's zie je hier