donderdag 24 oktober 2013

Engeland, 23 oktober 2013

Ring…. Omstreeks zeven uur vanochtend liep de wekker af. Het was nog donker buiten, maar toch waren de meeste kinderen al wakker.
Wakker… maar nog respectvol stil.
De juf en meester wisten niet wat ze (niet) hoorden ;)

Na die superflinke nacht hebben de kinderen een heerlijk Engels ontbijt gekregen van onze kookdames.
Vers gebakken spek, eieren en een groot buffet vol verschillende dranken, fruit en broodbeleg stonden voor ons klaar.

Het ontbijt was nog maar net afgeruimd toen onze Engelse vrienden arriveerden.
Even buiten spelen voor een eerste, aarzelende kennismaking. Hoe ziet mijn meter/peter er in het echt uit? Is hij/zij er al? Zie ik ze al?

Na die korte eerste ontmoeting gingen we naar een zaal om elkaar beter te leren kennen. We hebben daar een show opgevoerd waarin mime, toneeltjes en dansjes van onze kinderen voorkwamen.
Vervolgens nog een mooie toespraak over het feit dat we allemaal verschillend zijn, maar ergens toch ook gelijk. Allemaal onderdelen van een puzzel die compleet wordt door alle aparte onderdeeltjes. We mochten allemaal ons eigen puzzelstukje personaliseren en wandelden toen terug naar school. Even spelen en daarna weer terug aan het werk.

Na het middagmaal gingen we aan teambuilding doen. Een speurtocht en mini games. De kinderen werden in 2 groepen gesplitst, samen met de Engelsen. Het was een avontuurlijke namiddag!

Terug op school moesten we al snel afscheid nemen van de Engelsen. Nog even een vieruurtje en toen gingen we naar het zwembad. We hebben heel veel plezier gehad. Maar we moesten er al snel uit. Het duurde wel even voor iedereen klaar was.

Iedereen nog even zijn matras nemen en in hun pyjamaatje kruipen. Ondertussen waren de kookdames bezig met het klaarmaken van een heel lekker avondmaal. We kleurden, knipten, plakten nog onze puzzelstukjes af. En nu hopelijk een zalige nacht want morgen gaan we Londen verkennen. We hopen op goed weer en kijken uit naar al het moois dat daar al weer zullen ontdekken!

Foto's van onze avonturen vind je hier

Auteurs: Chloë Hermans, Wout Daniëls, Amber Vanroy, Jana Appermont en onze eindredacteur: Victor Ackermann.